Tabletop terrain van afval maken
2022-08-13, 15:30–17:30, Junior hacking
Language: Dutch

Speel jij graag tabletop roleplaying of -wargaming games maar wil je geen honderden euros uitgeven aan terrain? Of wil je gewoon een cool zelfgemaakt display piece op je schab hebben? Dan is deze workshop voor jou! Hier leer ik je waarom je niets in de vuilbak moet gooien en hoe je adembenemende bouwwerken maakt uit afval.


In deze workshop leer je hoe je miniatuur gebouwen maakt uit lege flessen, blikjes en andere plastieken brol. Ik neem je mee door alle stappen van ontwerp tot de laatste verfstrepen. Neem zelf wat oud speelgoed of afval mee als dat mogelijk is (je kunt ook gewoon afval van op het kamp meenemen zoals bv. lege aïki noodle potjes). Ik zorg voor het gereedschap: verf, lijm, messen, ... Ik neem ook een hoop afval mee maar dat gaat waarschijnlijk niet genoeg zijn als niemand anders iets meeneemt.
In deze workshop zal ik vooral focussen op science fiction terrain dat je vaak zult zien in tabletop games zoals warhammer 40,000. Fantasy terrain gaat natuurlijk ook, zoals bijvoorbeeld in dnd. We gaan niet allemaal hetzelfde maken of een kitje gebruiken ofzo, iedereen maakt gewoon iets wat hij/zij leuk lijkt dus het is handig als je op voorhand weet wat je ongeveer wilt gaan maken, je kunt ook een schets maken of afbeeldingen online zoeken. Om inspiratie op te doen zou ik eens 'scratch built terrain' opzoeken. Ook kun je enkele videos van het youtube kanaal 'Scratch Bashing' of 'studson studio' kijken. Zo krijg je een idee van wat we ongeveer gaan maken. Ik heb ook enkele fotos bij de hulpmiddelen gezet van projecten die ik al gemaakt heb. (een paar zijn nog niet geverfd) Je moet geen geld betalen en krijgt je werkje mee op het einde van de workshop. Ik adviseer om alle kinderen die nog nooit met een lijmpistool gewerkt hebben te laten vergezellen door een volwassene.


What's the maximum amount of participants you can host?

12

See also:

Ik ben 13 jaar, een maker in hart en nieren. Ik houd van gaming, ttrpg's en lego.