Introductie tot FPGAs
2022-08-13, 13:00–15:00, Blokhut
Language: Dutch

Field-Programmable Gate Arrays (FPGAs) zijn digitale chips die duizenden logische poorten bevatten, die op arbitraire manieren met elkaar verbonden kunnen worden om zeer complexe logische schakelingen te maken. Ze worden gebruikt voor allerlei toepassingen waarbij een gewone CPU, GPU of microcontroller niet in staat is de nodige performatie te leveren. In deze workshop krijg je een hands-on introductie tot de wereld van FPGAs en de hardwarebeschrijvingstaal VHDL. We beginnen met een korte presentatie waarin de basisconcepten van digitaal circuitdesign worden uitgelegd, en daarna brengen we die kennis in de praktijk met een aantal leuke uitdagingen op FPGA ontwikkelingsborden.


Deze workshop is gericht op makers die al enige ervaring hebben met programmeren en elektronica (bijvoorbeeld met Arduino of andere microcontrollers). Kennis van een specifieke programmeertaal is niet vereist, wel van basisconcepten zoals variabelen, if-statements, for-loops, bits, bytes, hexadecimale notatie enzovoort. Een laptop is vereist om de FPGA programmatiesoftware op te installeren en deel te nemen aan het praktische deel van de workshop.


What's the maximum amount of participants you can host?

20

Maarten Baert is burgerlijk ingenieur in de elektrotechniek en heeft gedoctoreerd bij ESAT-MICAS, KU Leuven. Hij werkt momenteel als digitaal designingenieur bij Easics NV.