DIY RC Auto bouwen : RACE
2022-08-14, 10:30–12:30, Low Voltage
Language: English

Hoe cool zou het zijn om je eigen een echte remote controlled racecar te bouwen? Dat is mogelijk en zelfs niet zo heel moeilijk. Met behulp van wat huis, tuin en keukenmateriaal maken we een 2WD aangestuurde RC auto. Met een servo, motor en een PWM sturing komen we een heel eind om een rijdende stuntcar te maken. Deze workshop geeft je de basis mee om te starten en wanneer je eenmaal vertrokken bent, kan je dagen en uren verder knutselen, testen, upgraden en racen!


De workshop is opgedeeld in 2 dagen van 2 uur.

Tijdens de eerste workshop op vrijdag gaan we aan de slag met 3D prints, zelfgemaakte plannen, vijzen, bouten en een hoop materiaal dat we online gekocht hebben om 5 RC controlled auto's in elkaar flansen.

De tweede workshop op zondag gaan we gebruiken om een race te houden. We leggen de laatste tweaks aan onze auto's, pluggen de batterijen erin en laten ze los tegen elkaar in een echte race.

Om de workshops te laten slagen limiteren we de workshop tot 10 deelnemers. Een deelnemer jonger dan 14 jaar wordt best vergezeld door een volwassene.

Indien gewenst kan de auto ook mee naar huis genomen worden na de workshops (als er nog iets van overschiet :) ) en vragen we een bijdrage om de kostprijs van het gebruikte materiaal te dekken. Dat zal rond de 50 euro liggen.

Heb je knutselgerief (lijm, karton, plastiek, vijzen, ...) neem het dan zeker mee! Dan kan je de auto personaliseren en van een persoonlijke carrosserie voorzien.

Enkele sfeerbeelden van wat geknutsel en racing kan je hier terugvinden:
https://onedrive.live.com/?authkey=%21ABraHsm3Wx8Eli8&v=photos&id=D72904624FD30178%21184116&cid=D72904624FD30178


What's the maximum amount of participants you can host?

10

Is an extra payment required?

€15 per auto

Techniek, avontuur en nieuwe dingen ontdekken geven me energie. Carpe Diem.

This speaker also appears in: