Hoeveel tracken bedrijven me nu op het internet? Bekentenis van een online marketeer
2022-08-12, 21:00–21:30, Main One
Language: Dutch

Geregeld krijg ik de vraag of het nu klopt of Facebook ons afluistert en je daarom bepaalde advertenties krijgt. In deze talk toon ik de concrete tracking die bedrijven doen van website bezoekers en vooral hoe je jezelf (of je kinderen) hiervan kan beschermen.


Als privacy expert, maar ook werknemer van "the dark side of the internet" (digitale marketing strateeg) kom ik dagelijks in contact met trackers, pixels, ip-databases en andere zaken waarmee internetgebruikers getracked worden.

Maar hoe zit dit nu juist en hoe kan ik mezelf hiervan afschermen? Een luchtige avondtalk over trackingmethodes, waarom ze dit doen, hoe je dit kan herkennen en afschermen en hoe je ook je thuisnetwerk kan afschermen hiervan.

Geen saaie duffe theorietalk dus, maar verhalen uit de praktijk en alle kansen om die vraag eens te stellen of Facebook ons nu aan het afluisteren is (ik geef nog geen spoiler)?

Techblogger sinds 2002, die als marketing strateeg actief is. Mijn passie is het delen van kennis (docent Thomas More/UHasselt) en ik help dan ook geregeld journalisten om internetonderwerpen beter te begrijpen (zie bvb https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/09/06/nepwedstrijden-online-de-jacht-op-uw-gegevens/ ).