WiFi Robot + Afstandsbediening 1
2022-08-13, 15:00–17:30, Hardware hacking area
Language: Dutch

Tijdens deze workshop bouw je je eigen WiFi robot en afstandsbediening.
De WiFi Robot maakt een eigen WiFi netwerk aan (Access Point) en is dus overal te gebruiken. Meerdere robots kunnen probleemloos tezelfdertijd gebruikt worden.
robot in actie -> https://www.youtube.com/watch?v=Aqy2F8Ow0TA&ab_channel=ArdLab
Leuke speelrobot en ook interessant om ESP8266 te leren programmeren met Arduino IDE.
Ben je jonger dan 11 dan breng je best een begeleider mee om je te helpen.


Je lijmt de lasercut MDF onderdelen van de robot en afstandsbediening aan elkaar en maakt enkele eenvoudige soldeerverbindingen. De elektronische modules voor de robot en afstandsbediening zijn vooraf geassembleerd/getest en je bouwt die zelf in. Voor FRI3D 2022 is een custom design gemaakt,
Na +/-2 uur (intensief) monteren heb je een werkende robot. Kostprijs materiaal bedraagt €35. Er zijn batterijen voorzien om je robot te testen maar die zijn niet inbegrepen in de prijs. Breng 8x AAA (oplaadbare) batterijen mee als je veel wil rijden met de robot.

De robot en afstandsbediening zijn geprogrammeerd met de Arduino IDE. Je krijgt alle informatie en de sketch van de robot en de afstandsbediening. Je vertrekt met een werkende robot/afstandsbediening.
De WiFi robot bevat een nodeMCU en een L293 motor shield. Twee DC motoren, aangestuurd door een H-brug, zorgen voor de aandrijving. Een OLED scherm toont realtime robot/afstandsbediening data. Neopixels animeren de robotbeweging. De afstandsbediening bevat een Wemos D1, een joystick en een piezo buzzer. Robot en afstandsbediening worden gevoed met elk 4x AAA (oplaadbare) batterijen. Breng je laptop mee als je de besturing van de robot wil aanpassen.


What's the maximum amount of participants you can host?

20

Is an extra payment required?

Ja, €35 per kit materiaal

See also:

Maker, elektronicus, (een beetje) nerd.
Ik schrijf technische handleidingen, je weet wel, die ingewikkelde en meestal slecht vertaalde boekjes die niemand leest.

This speaker also appears in: