ADIV eindejaarspuzzel voor dummies
2022-08-13, 21:45–22:15, Main One
Language: Dutch

De ADIV eindejaarspuzzel staat bekend als de moeilijkste puzzel van het land. In het Nerdland Maandoverzicht kon je horen dat het Nerdland team er verzot op is, maar de puzzel zelf kan erg intimiderend overkomen. Hoe begin je aan je eerste opgave, wanneer er niet meer staat dan een hoop onbekende symbolen? Met enkele doenbare opgaves van de voorbije jaren, gaan we samen op zoek naar de euforische roes na het vinden van een oplossing.


Wat is de ADIV eindejaarspuzzel? Wat zijn de AIVD kerstpuzzel en de AIVD Junior kerstpuzzel? Aan de hand van enkele doenbare opgaves uit de puzzels van de voorbije jaren, stellen we enkele basistechnieken en hulpmiddelen voor, waarmee we proberen grip te krijgen op de opgave. Patronen herkennen, hints omwerken tot sleutels, en versleutelingen uitproberen. We beginnen met enkele Junior opgaves. Die zijn bedoeld voor 10- tot 15-jarigen. Maar we pakken ook enkele lastigere opgaves aan, waar iedereen z'n tanden in kan zetten.

See also: PDF slide deck

I'm an allround technology lover. Ask me about old computer hardware, MIDI music, Micro:bit, geocaching, piano-playing, Coderdojo, or turn the table and tell me about your passion!