Het codekrakersspel sessie 2
2022-08-14, 13:00–14:00, Tiny Tesseract
Language: English

Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen helpen om nonkel Niño uit een kluis te bevrijden. Hoe? Door een estafettespel te spelen, verzamelen ze tips waarmee ze een IP-adres samenstellen. Als ze de juiste code (het IP-adres) hebben, geven ze deze in een app in en bevrijden ze nonkel Niño.


Het codekrakersspel bestaat uit 4 delen:
1/ een verhaal over Ava en Trix, 2 zussen, die hun nonkel Niño uit een kluis moeten bevrijden. Dat kan alleen door naar de juiste website te surfen, waarna nonkel Niño zelf zijn kluis opent via stemherkenning.

2/ een fysiek spel (een estafetteloop)
Het spel toont kinderen wat er juist gebeurt als je naar een website surft op het internet. Tijdens het spel ‘surfen’ de kinderen naar 12 verschillende websites. Om naar de websites te surfen, moeten de kinderen een domeinnaam vertalen in een IP-adres dat ergens op een server opgeslagen staat. De websites zelf zullen ze later nodig hebben om de kluis open te krijgen.

3/ een quiz met 10 vragen
De groep kinderen moet samen het juiste antwoord vinden op 10 vragen. De antwoorden, steeds een cijfer, vinden ze op de websites die ze tijdens het estafettespel verzamelden. Alle antwoorden samen vormen het IP-adres dat overeenkomt met de website van nonkel Niño.

4/ het bevrijden van nonkel Niño
De kinderen surfen naar de app van Ava en Trix en geven daar het gevonden IP-adres in. Ze komen terecht op de website van Niño en helpen hem zo uit de kluis te ontsnappen.


What's the maximum amount of participants you can host?

25

Vullen we later nog aan!

This speaker also appears in: