Waar woon ik eigenlijk?
2022-08-12, 17:00–17:30, Kapel
Language: Dutch

12 jaar geleden kocht ik een huis. Enkele jaren later begon ik me af te vragen wat eigenlijk allemaal gebeurd is op dat ene plekje waar ik nu de hoeder van ben. Een verhaal van het puzzelen met informatie uit allerlei bronnen, met een aantal verrassende wendingen!


12 jaar geleden kocht ik een huis op een mooi terrein met grote bomen. Enkele jaren later begon ik me af te vragen wat eigenlijk allemaal gebeurd is op dat ene plekje waar ik nu de hoeder van ben. Eerste verrassing: de Ferrariskaart uit 1777 toonde een klein bosje, exact op het terrein! Is mijn tuin een Ferraris-bosje? Dit werd de start van puzzelen met informatie uit allerlei bronnen: historische kaarten, krantenarchieven, luchtfoto's, geografisch informatiesysteem, boeken van de heemkundige kring, gesprekken, en zelfs graafwerken in de tuin. Ik beloof een aantal verrassende wendingen ...

Studied physics, works as an engineer for human spaceflight projects. Also captivated by personal development. Ever willing to learn and playing with new things in science and technology, and discovered a lot of Maker yummie at Fri3d Camp 2018.

This speaker also appears in: